Our Story
ABOUT US
Kürzi Kakao was created in the spare room of an apartment in Zürich, Switzerland from the desire to make creative and indulgent plant-based chocolate varieties inspired by delicious food experiences from around the world. What started as a small experiment in the spare room of an apartment in the city has now moved and expanded into multi-room bean to bar chocolate making facility and a team of 5 passionate chocolate lovers located in the beautiful town of Schindellegi.
Founders
Kürzi Kakao was founded by Britta Kürzi. Both a foodie & plant-based, she strives to offer her unique twist on plant-based chocolate in a country most famous for chocolate.
Britta grew up in the United States and has lived in Switzerland since 2017, when she moved from Asheville, N.C. after marrying her husband Martin. Her favorite chocolate is malted almond with florentine crisps.
Head Chocolatier
Victoria ist seit März 2022 Chocolatier und Konditorin bei unserem Team. Sie ist der Profi, der uns dabei geholfen hat, viele neue köstliche Schokoladensorten auf den Markt zu bringen, die uns zu Ruhm verholfen haben.
Victoria verfügt über mehr als 16 Jahre Erfahrung in der Arbeit mit Schokolade und Gebäck in Hotels und besitzt sogar ihr eigenes Schokoladengeschäft in Argentinien!
Seitdem sie unserem Team beigetreten ist, hat sie den Prozess von Bean to Bar erlernt und mit Leidenschaft, Kreativität und Organisation dazu beigetragen, unsere Prozesse zu systematisieren und mehr neue Kreationen und Innovationen als je zuvor hervorzubringen.
Ausserhalb der Schokoladenherstellung verbringt sie Zeit mit ihren beiden Kindern, arbeitet im Garten oder malt Aquarelle. Ihre Lieblingsschokolade ist die 72% dunkle Schokolade mit Haselnüssen.
Was uns wichtig ist
Kürzi Kakao was founded by Britta Kürzi. Both a foodie & plant-based, she strives to offer her unique twist on plant-based chocolate in a country most famous for chocolate.
Britta grew up in the United States and has lived in Switzerland since 2017, when she moved from Asheville, N.C. after marrying her husband Martin. Her favorite chocolate is malted almond with florentine crisps.